Christina Bode

Het samenspel van generaties

  • Christina Bode
  • Luca Consoli

Er valt nog een wereld te winnen: voor de identiteit als volwassene op leeftijd, tegen de eenzijdige belasting van een kleinere groep jongeren en ook voor de toekomstige samenleving. Meestal worden de consequenties van de vergrijzing vanuit economisch oogpunt bediscussieerd. Wij gaan er in dit boek echter op in waar kansen voor het intergenerationele samenspel liggen en waar aan het wederzijdse begrip nog gewerkt mag worden om er samen iets moois van te maken.

Oud en Jong

Verschillende generaties in Nederland

Redactie: 

Wanneer bent u geboren? Hoe zag Nederland of uw land van herkomst er toen uit? Wat zijn uw eerste herinneringen? Hoe was uw puberteit? Welk boek en welke muziek hebben de meeste indruk op u gemaakt? En later in uw leven – hoe hebben u en uw partner besloten wie er (hoofdzakelijk) voor de kinderen ging zorgen en wie er (voornamelijk) voor de kost werkte? En als u al gestopt bent met werken: wanneer en waarom bent u opgehouden met werken?

Inleiding

  • Eelke de Jong
  • Edith Brugmans
  • Christina Bode

Voedsel is veel meer dan een bron van energie voor het lichaam. Een gezamenlijke maaltijd heeft culturele, religieuze en sociale betekenissen. Allerlei rituelen rond voedsel – van offers tot haute cuisine – drukken het besef uit dat voedsel aan de basis van ons bestaan staat.

In dit boek worden de technische, politieke, economische, ethische en religieuze aspecten van voedsel in een globaliserende wereld belicht.

Abonneren op RSS - Christina Bode