Online Symposium “Nieuwe verhoudingen tussen bedrijfsleven en samenleving”, met o.a. Cees Oudshoorn, Gabriël van den Brink en Merle Koomans

Op woensdagmiddag 11 november om 15:00 uur zal het jaarlijkse symposium van het Thijmgenootschap en de Adelbertvereniging gehouden worden. U wordt van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Het thema van dit jaar luidt “Bedrijfsleven en samenwerking – op zoek naar een vruchtbare relatie”. Tijdens het symposium zullen twee vragen centraal staan: hoe kan de relatie tussen bedrijfsleven en samenleving worden verbeterd? En zouden coöperatieve organisatievormen daarbij kunnen helpen? Sprekers tijdens dit symposium zijn Cees Oudshoorn (VNO-NCW), Merle Koomans (coöperatie Odin), Thijs Jansen (Stichting Beroepseer) en Gabriël van den Brink (Thijmgenootschap). De gesprekken zullen geleid worden door Govert Buijs (Thijmgenootschap).

Het symposium zal digitaal plaatsvinden. Op woensdag 11 november vanaf 15:00 uur zal het symposium live uitgezonden worden via Youtube waarbij er mogelijkheid is om vanaf thuis mee te kijken.

Programma:
15:00               Welkomstwoord door gespreksleider Govert Buijs
15:10               Cees Oudshoorn en Gabriël van den Brink in gesprek over nieuwe verhoudingen tussen bedrijfsleven en samenleving
16:00               Thijs Janssen en Merle Koomans in gesprek over het potentieel van coöperatieve bedrijfsvormen
16:45               Derde gesprek (onder voorbehoud)
17:20               Afsluiting

U kunt zich opgeven voor dit symposium – ook als u niet live kunt meekijken – via symposiumatt@gmail.com. U ontvangt een link naar het symposium en achtergrondliteratuur. Ook met vragen kunt u op dit adres terecht.

Toegevoegd op 11 november:

Link 

U kunt woensdag via deze link het symposium bekijken. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen meekijken, dan kunt via deze link ook later het symposium terugkijken; de beelden zijn na afloop direct beschikbaar. 

https://youtu.be/C61o3PoNHDg

Programma:

15:00                    Welkomstwoord door Wim van de Donk

15:10                    Cees Oudshoorn en Gabriël van den Brink in gesprek over nieuwe verhoudingen tussen bedrijfsleven en samenleving

15:50                    Ben Tax en Kilian Wamoe in gesprek over nieuwe verhoudingen op de werkvloer

16:30                     Thijs Jansen en Merle Koomans in gesprek over het potentieel van coöperatieve bedrijfsvormen

17:00                    Afsluiting

 

Praktische informatie: 

Tussen de rondes zullen er korte pauzes plaatsvinden waarin u de mogelijkheid heeft om even uw benen te strekken en verse koffie te zetten. Tijdens het symposium is er ruimte om uw vragen aan de sprekers te stellen. Dit kan via de chatfunctie in youtube, welke  rechts in beeld verschijnt als u de liveuitzending aanzet. U kunt uw vragen ook inbellen naar 06 23654766 of naar dit mailadres sturen, de moderator zal dan een selectie van vragen aan de sprekers voorleggen. U kunt in de chat ook met elkaar in gesprek gaan tijdens het symposium. Voor technische problemen tijdens het symposium kunt u ook bij dit telefoonnummer en mailadres terecht.