Al jaren groeit het aantal voedselbanken in Nederland en België. De meeste burgers leven weliswaar in grote welvaart, maar doen te weinig om armoede te bestrijden. Ook al neemt wereldwijd het aantal mensen dat in extreme armoede leeft langzaam af, toch blijft hongersnood als schandvlek bestaan. Armoede toont meerdere gezichten en kan verschillende vormen aannemen. Maar wat is armoede?

Is armoede enkel slecht of valt er ook iets positiefs over te zeggen? Wie heeft de plicht om armoede te bestrijden en hoe bepalen we welke armoede we eerst moeten aanpakken: hier of elders in de wereld? Wie de verschillende gezichten van armoede wil kennen, kan niet om deze vragen heen.

De verschillende gezichten van armoede bevat bijdragen van Inigo Bocken, Lei Delsen, René Gabriëls, Maria van den Muijsenbergh, Christianne Smit, Willem Marie Speelman, Ellen Van Stichel en Ronald Tinnevelt.

Redacteur van de bundel is Ronald Tinnevelt. Hij is rechtsfilosoof en als onderzoeker en docent verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde uitgebreid over kosmopolitisme, globalisering, democratie en mensenrechten.

*

De verschillende gezichten van armoede verschijnt als aflevering 107.1 in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap bij Valkhof Pers.
ISBN 978 90 5625 509 1 
Prijs €19,50

Leden krijgen de bundels automatisch thuisgestuurd. Ook lid worden?

*