De democratische rechtsstaat heeft een mooie voorkant en een rafelige achterkant. Het institutionele bouwwerk mag in orde lijken, maar bedreigingen van buitenaf en ‘betonrot’ van binnenuit geven reden tot zorg. Deze bundel behandelt op de grondslag, kwetsbaarheid en weerbaarheid van onze rechtsstaat. Hier geen klaagzang over verval, maar kritische kanttekeningen gecombineerd met positieve richtingwijzers: suggesties om te komen tot een vitale rechtsstaat.

De vitale rechtsstaat bevat bijdragen van Emma Cohen de Lara, Geert Corstens, Quirine Eijkman, Frank van den Heuvel, Ernst Hirsch Ballin, Hans-Martien ten Napel, Sybe Schaap, Ronald Tinnevelt, Pieter Tops en Wouter Veraart.

De bundel is geredigeerd door Frank van den Heuvel en Patrick Overeem. Mr. Frank A.M. van den Heuvel is  zelfstandig adviseur op het gebied van public affairs en governance en heeft verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies. Daarnaast publiceert hij veelvuldig over onderwerpen op het snijvlak van bedrijfsleven, overheid politiek en maatschappij. Dr. Patrick Overeem is universitair docent Politieke theorieën aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van het politieke denken en de politieke ethiek.

*

Een vitale rechtsstaat: Grondslag, kwetsbaarheid, weerbaarheid verschijnt als aflevering 107.2 in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap bij Valkhof Pers.
ISBN 978 90 5625 517 6 
Prijs €16,95

Leden krijgen de bundels automatisch thuisgestuurd. Ook lid worden?

*