Behalve de symposia van de verschillende afdelingen (klik op agenda) organiseert het Thijmgenootschap elk najaar een gemeenschappelijk symposium, in samenwerking met de Stichting Thomas More en de Adelbertvereniging. In 2014 werd bovendien samengewerkt met het VKMO/Katholiek Netwerk.

2017: Moraliteit in de financiële sector

Het jaarsymposium vond plaats op 25 november 2017 in het Academiegebouw in Utrecht. Sprekers waren oud-president van de Nederlandse Bank Nout Wellink, hoogleraar computerveiligheid Bart Jacobs en bankier en theoloog Eric Holterhues. Lees hier een verslag.

2016: Utopia

Het symposium op zaterdag 12 november 2016 stond in het teken van 500 jaar Utopia. Het programma werd gedragen door oud-minister van justitie Ernst Hirsch Ballin, theoloog en lekendominicaan Erik Borgman en de Ierse historicus Eamon Duffy. Klik hier voor een verslag.

2015: Vervagende leeftijdsgrenzen

Het symposium over Samen leven voorbij de generatieverschillen vond plaats op zaterdag 31 oktober 2015 in de Aula van de Universiteit Utrecht. Klik hier voor een verslag.

2014: Ter verantwoording geroepen

Op 1 november 2014 vond in een uitverkochte zaal van het Noordbrabants Museum een symposium plaats met de titel Ter verantwoording geroepen. Nieuwe visies op maatschappelijk vertrouwen. Piet-Hein Donner, James Kennedy en Bas Heijne hielden er een toespraak.

Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor een verslag.

2013: Europa – op zoek naar een nieuw elan

Op 16 november 2013 vond in Nijmegen een symposium plaats over de toekomst van Europa. Het werd georganiseerd in samenwerking met de Stichting Thomas More (voorheen Radboudstichting) en de Adelbertvereniging, en was tevens de jaarvergadering van het Thijmgenootschap.

Met medewerking van onder meer inleiders Peter Rietbergen en Gabriël van den Brink, en gasten Dick Pels, Ton van den Brink, Arjan Broers, Maria Martens, Paul van Geest en Nora Asrami.

Klik hier voor de aankondiging en het programma. Klik hier om de folder te downloaden (als pdf)

2012: Versobering: levenskunst of drama?

Naar aanleiding van dit symposium is inmiddels een bundel verschenen, waarin tevens gereflecteerd wordt op gesprekken van de in maart 2013 gekozen paus Franciscus met de joodse voorman Skorka.